NKPI

Maraqlı Məlumatlar

Bitkilər – Xalq Təbabətində – 82

Göz xəstəliklərində işlədilən bitkilər – II

- Mərcini su, gül yağı və zəncəfil yağı ilə qarışdırıb məlhəm kimi gözə qoymaq istiliklə müşayiət olunan şişməyə qarşı yaxşı vasitədir.

- Aloe yemək göz iltihabı üçün faydalıdır.

- Tabaşiri narın toz halında gül yağı ilə qarışdırıb və gözə plastır şəklində qoymaq temperaturlu iltihab və göz çirki üçün münasib dərmandır.

- Yumurtanı qaynadıb onun sarısını çıxartmaq, ona zəfəran və gül yağı qarışdırıb gözə plastır kimi qoymaq, güclü göz döyünməsinin qarşısını alır.

- Toyuq bərk qabıqsız yumurtlayan zaman onun pərdəsini tünd sirkədə qaynatmaq və on gündən sonra onu tam yumuşaq şəklidə gözə çəkmək göz sulanmasına qarşı yaxşı vasitədir.

- Zirənin şirəsini gözə çəkmək göz çirkinin və qan axmasının qarşısını alır.

- Turş narın şirəsini gözə çəkmək göz çirkini təmizləyir.

 

 Mənbə: Əliyar İbrahimov, Fatmaxanım Nəbiyeva “Bitkilər – xalq təbabətində”. Bakı, “Elm” 2020, 202 s.

2021-02-23   213