NKPI

Təbiət kimyasının möcüzələri və sağlamlıq

Ayı sarımsağının faydaları


Ayı sarımsağı yalnız rütubətli torpaqlarda, kölgəli yerlərdə, dərə ətəyində, kolluqların altında, sıx yarpaqlı ağac meşələrində yetişir. Çox vaxt bitkinin özü görünməsə də, sarımsaq iyi ətrafa yayılır və...

 32728  | 2018-11-22

Azərbaycan mətbəxində PƏHRİZ - 1-ci hissə


Müalicə prosesində dietik qidalanmanın rolu və yeri, onun xüsusiyyətləri İnsan orqanizmi çox mürəkkəbdir. Onun həyatını mühafizə edən tənəffüs, qan dövranı, həzm,...

 37192  | 2017-04-19

B qrupu vitaminləri infeksiyanın qarşısını alaraq immun sistemini möhkəmləndirir


B qrupu vitaminlərini pandemiya zamanı kifayət qədər qəbul etmək xüsusən vacibdir. B vitamini ilə zəngin qidaları gündəlik rasiona daxil etməklə, koronavirus təhlükəsinə baxmayaraq, sağlamlığı qorumaq şansını artırmaq mümkündür. ...

 32442  | 2020-08-08

B vitamininin çoxluğu orqanizmə zərərlidir


Alimlər B vitamini çoxluğunun orqanizmə zərərli olduğunu bildiriblər. NKPI.AZ "vistanews.ru" saytına istinadla xəbər verir ki, ABŞ-ın Ohayo ştatındakı universitet alimlərinin apardığı tədqiqat və...

 35173  | 2018-07-23

B12 vitamininin mənbəyi olan qidalar


B12 vitamini orqanizmin onu istehsal edə bilmədiyi üçün qidadan alınmalı olan vacib bir elementdir. O, qanyaranma prosesi və DNT-nin formalaşması, sinir sisteminin normal fəaliyyəti üçün lazımdır. ...

 4088  | 2023-03-13

B3 vitamini görməni itirmənin qarşısını alır


Amerika oftolmoloqları hesab edir ki, B3 vitamini qlaukomadan xilas edə bilər. Onlar genetik olaraq məhz bu xəstəliyə meyilli siçanlar üzərində seriya təcrübələr aparmışlar. Aydın olmuşdur ki, içməli suda həll olmuş vitamin heyvanların...

 35272  | 2017-08-09

Badam müalicə vasitəsi kimi


Badam süfrələr yaraşığı, məclislər bəzəyidir. Qənnadı sənayesində onun şirin ləpələrindən istifadə edilərək müxtəlif şirniyyatlar hazırlanır. Lakin badam müalicə vasitəsi kimi tibdə də geniş istifadə olunur. ...

 35387  | 2018-03-31

Badımcan həm müalicəvi, həm də diyetik məhsuldur


Badımcan hələ 1500 il əvvəl əkilib-becərilməyə başlanılıb. IX əsrdə ərəblər onu Afrikaya aparıblar. Avropalılar badımcanla yalnız XV əsrdə tanış olmuş və XIX əsrdən başlayaraq daha geniş şəkildə əkilib-becərilib. Badımcanın...

 33473  | 2018-10-05

Bal arısı zəhərinin süd vəzisi xərçəngi hüceyrələrini məhv etdiyi aşkarlanıb


Avstraliyanın Qarri Perkins Tibbi Araşdırmalar İnstitutunun alimləri aşkar ediblər ki, bal arısı zəhərindəki bir maddə döş xərçənginə qarşı son dərəcə güclü vasitə kimi istifadə edilə bilər. ...

 32423  | 2020-09-04

Bal beyin fəaliyyətini gücləndirir, diş ətini möhkəmləndirir


Orqanik tərkibli qidalardan müntəzəm istifadə etmək sağlamlığa çox müsbət təsir göstərir, çünki onun tərkibi mikroelementlər və vitaminlərlə zəngindir. NKPI.AZ AZƏRTAC-a istinadla xəbər...

 32471  | 2019-10-21