Maraqlı Məlumatlar
ƏN DADLI RESEPTLƏR - Alma və qoz mürəbbəsi
Hazırlıq:
Alma - 1 kq, təmizlənmiş qoz ləpəsi 100 qr., şəkər - 1 kq, su - 400 ml, limon turşusu - çay qaşığının üçdə biri, vanilin-bıçağın ucunda az miqdarda.
Hazırlanma üsulu:
Almanın qabığını soyun, toxumları kənarlaşdırın, böyük olmayan kubiklər formasında kəsin və minalı ləyənə tökün.
Almaya qozu əlavə edin. Su və şəkərdən sirop hazırlayın. Siropu bir neçə qat cunadan keçirin. Qaynar siropu alma və qoz üzərinə tökün, ləyəni od üzərinə qoyun və hazır olana qədər bişirin. Bişirilmənin sonunda vanilin və limon turşusunu əlavə edin.
Soyumuş mürəbbəni sterilləşdirilmiş, quru və həcmi 05 litr olan bankalara tökün və ağzını qapaq ilə bağlayın.
Hazır mürəbbəni quru və sərin yerdə saxlayın.
2015-12-29 35558
Ətraflı
Son Xəbərlər
AMEA-da 27 Mart – Elm Günü təntənəli şəkildə qeyd olunub
Martın 27-də Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Əsas binasının Dairəvi zalında Elm Günü münasibətilə “Elm Günü və Günün
2024-03-27
Neft-Kimya Prosesləri İnstitutunun əməkdaşlarının yeni kitabı çap olunub
Azərbaycan Respublikası Elm və Təhsil Nazirliyinin akademik Yusif Məmmədəliyev adına Neft-Kimya Prosesləri İnstitutunun əməkdaşları – kimya elmləri
2024-03-22
Xankəndi, 18 mart, 2024-03-19